Regio036.nl

REGIO036.NL INDEX: Jury’s BlogActuele PollRaad036 AlmereWeer en VerkeerPolitie FlevolandReacties50 meest recente berichten
THEMA’S: SchaduwParlement (politiek)
ACTUELE LIVEBLOG’S: Breaking/ActueelNederlandBuitenlandSportVerkiezingen Tweede Kamer

MEDEDELING:
Er zijn geen mededelingen.
Laatste update: 3 oktober 2023 @ 16.00 uur / Reacties op deze site kunt u mailen naar regio036@flevomail.nl


Jury’s Blog

Jury’s mening op het nieuws van de dag.
(meer klik hier)

Later weer een nieuwe mening.

Jury Roest. (1 oktober 2023)
(Jury is beheerder van Regio036.nl)

Terug

Actuele Poll / #MeningOnline

Eerder gehouden peilingen KLIK HIER

Stelling: Tweede Kamerleden die zelf ontslag nemen zouden geen recht mogen hebben op wachtgeld
10 votes
Meer berichten KLIK HIER

Reacties van bezoekers.

Reacties van bezoekers naar e-mail regio036@flevomail.nl

Weer & Verkeer


Terug

- Regio036

Het weer in Regio036: - De nacht naar woensdag is het bewolkt in onze regio maar het blijft droog bij 12 graden.- Woensdag begint zonnig in de ochtend, in de middag wordt het wat bewolkter, maar het blijft droog. Het wordt maximaal 17 graden.- Woensdagavond blijft er bewolking en ook dan blijft het droog. Het koelt af naar 12 graden.- De wind is woensdag meest matig (3-4) uit het zuidwesten.- Meer #weer in #Almere op https://www.weerplaza.nl/nederland/almere-buiten/2755436/ (lees meer)

Free website traffic to your site!

De volgende ‘Politieke Markt’ is op donderdag 5 oktober 2023 (agenda klik hier)
Bekijk HIER de video’s van de laatste Politieke Markt

- AlmereNieuws

Verschillende Almeerse burgerorganisaties hebben donderdagavond een petitie met de titel: 'Dwing Almeerse politiek te luisteren naar de inwoners' aangeboden aan de gemeenteraad.Vijftien groepen, waaronder de Klankbordgroep Literatuurwijk, Stichting Bezwaar Wooncomplex Verslaafden Almere Poort, Collectief Stedenwijk en Bewonersgroep Busbaan Muziekwijk ondertekenden de petitie.https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/350758/burgerorganisaties-dienen-petitie-in-om-almeerse-politiek-te-dwingen-te-luisteren-naar-inwoners#nieuws #Almere #raad036 (lees meer)

- Regio036

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in #Almere mogen gewoon hoofddoeken, keppeltjes of andere uitingen van geloofs- of levensovertuiging blijven dragen. Vijf partijen in de gemeenteraad wilden een verbod hierop en diende een motie in. Deze werd door een meerderheid van de raad donderdagavond afgewezen.De motie werd ingediend door de fracties van VVD, PVV, Leefbaar Almere, 50PLUS en Forum voor Democratie.https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/350669/geen-verbod-op-dragen-religieuze-uitingen-almeerse-boa-s#nieuws #Flevoland #raad036 (lees meer)

- AlmereNieuws

#Almere #raad036 - De fractie van de Partij vd Dieren heeft op 22 september 2023 schriftelijke vragen gesteld over de 'WMO-beschikking'.De fractie vraagt onder meer of een WMO-beschikking eenvoudiger kan en ook voor onbepaalde tijd kan, in plaats van de beschikkingen die nu voor 1 of 2 jaar worden gegeven.Zie het document met de vragen op https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/instrument/item%2F878895 (lees meer)

- AlmereNieuws

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt uren kostbare tijd verspild, was de conclusie. Zowel bij een motie als een agendavoorstel van Hassan Buyatui van #DENK wilde raad niet met hem in discussie. “Beiden waren volkomen overbodig”, vonden alle partijen.De onderwerpen betroffen basiskwaliteit op Almeerse scholen, en de Hotel- en accommodatieregeling (HAR) voor asielzoekers om die te beperken tot maximaal 6 maanden.https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/57606/doodzonde-van-de-tijd-twee-compleet-overbodige-raadsvergaderingen#nieuws #almere #raad036 (lees meer)

- AlmereNieuws

Oud-wethouder René Peeters van D66 wordt voorgedragen als vervanger voor wethouder Maaike Veeningen die medio november met zwangerschapsverlof gaat. Fractievoorzitter Meke Smeulders van #D66 is blij dat de oud-wethouder bereid is de klus op te pakken. "Als oud-wethouder, ervaren bestuurder én Almeerder kent René de stad, het stadhuis en het werkveld als geen ander. Hij kan hierdoor snel het werk oppakken.”https://www.almeredezeweek.nl/politiek/politiek/57565/oud-wethouder-peeters-vervangt-zwangere-veeningen#nieuws #almere #raad036 (lees meer)

- AlmereNieuws

Drie Almeerse fractieleden van Forum voor Democratie staan voor de Tweede Kamerverkiezingen in november op de landelijke kieslijst voor de partij. De partijleden moeten de lijst nog wel goedkeuren.Fractievoorzitter Brent Hadderingh staat landelijk op plek 28. Fractieassistent en statenlid Jelena Postuma op 34. Zij zijn beiden landelijk verkiesbaar. https://www.almeredezeweek.nl/politiek/politiek/57570/drie-almeerders-op-kieslijst-forum#nieuws #almere #raad036 (lees meer)

- AlmereNieuws

#raad036 Almeerders die hun schulden hebben opgelost staan binnenkort niet meer 5 jaar geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Wie een schuldentraject met succes heeft afgerond staat straks al na een half jaar blanco in de boeken.In navolging van de 4 grote steden zal de gemeente #Almere de registratie binnen 6 maanden verwijderen. Dat is donderdag besloten in de Politieke Markt, met een motie op initiatief van Hassan Buyatui van Denk.Bron: Omroep Almere https://omroepalmere.nl/2023/05/11/na-schulden-niet-meer-vijf-jaar-negatief-bij-bkr/ (lees meer)

- AlmereNieuws

#Almere #raad036 Partijen in de gemeenteraad kunnen elkaar niet vinden in de strategie voor onderhandeling met het Rijk over vluchtelingenopvang in de voormalige gevangenis.Het Ministerie van Justitie en Veiligheid wil in het leegstaande complex in Buiten zogenoemde veiligelanders onderbrengen. Dat zijn asielzoekers die weinig kans op een verblijfstatus maken. Veel partijen in de raad zijn bang voor overlast van deze groep vluchtelingen.Bron: Omroep Almere https://omroepalmere.nl/2023/05/11/fracties-in-de-clinch-over-tactiek-opvang-in-gevangenis/ (lees meer)

- AlmereNieuws

#raad036 Op 17 april heeft de fractie van BIJ1 in de gemeenteraad van Almere schriftelijke vragen gesteld aan het college onder de titel 'Nieuwe tekst artikel 1 op scherm en gevel stadhuis Almere'.De tekst van artikel 1 van de grondwet heeft een wijziging ondergaan. de fractie van BIJ1 wil van het college weten of deze gewijzigde tekst ook aangepast gaat worden op het scherm in, en de gevel op het stadhuis.Zie https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/document?url=https:%2F%2Fapi.notubiz.nl%2Fdocument%2F12634797%2F1 (lees meer)

- AlmereNieuws

#Almere #raad036 Fractievoorzitter Hans Everhard van de SP Almere is niet van plan het coalitieakkoord open te breken om meer dan de afgesproken 1000 tijdelijke huurwoningen te bouwen, ook nu is gebleken dat reguliere Almeerders, die al jaren op de wachtlijst staan, volstrekt kansloos zijn.SP-raadslid Eibert Draisma liet vorige week in een podcast weten dat zijn partij om die reden het coalitieakoord wil openbreken.https://regio036.nl/urls/2023/64 (lees meer)

- Regio036

Waaraan herken ik een hennepkwekerij?Kijk op https://www.politie.nl/informatie/waaraan-herken-ik-een-hennepkwekerij.html- Heeft u vermoeden van een #hennepkwekerij bij u in de buurt? Doe dan melding bij de #politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Kijk hier voor meer informatie over hoe u een hennepkwekerij #politieflevoland (lees meer)

- Regio036

In de nacht van dinsdag 26 september op woensdag 27 september heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen aan de Zandzuigerstraat in #Almere. In totaal werden bijna 1000 planten gevonden. De #politie doet onderzoek.Naar aanleiding van een onderzoek kwam de politie de kwekerij op het spoor. Tijdens de zoeking in een bedrijfspand kwam de politie twee kweekruimtes tegen.https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/28/03-grote-vondst-hennepkwekerij.html#politieflevoland (lees meer)