- BrekingNieuws

Op de luchthaven van #Parijs is een 20-jarige Amsterdammer aangehouden in verband met het dodelijke schietincident in de nacht van zaterdag op zondag, op een bedrijventerrein in Sloterdijk in #Amsterdam. Daarbij kwam de 26-jarige Danzel Silos, oftewel rapper #Bigidagoe om het leven. De verdachte stond volgens de #politie op het punt om naar Frans-Guyana te vluchten. - https://nos.nl/artikel/2510713-verdachte-van-doodschieten-amsterdamse-rapper-opgepakt-op-vliegveld-parijs#nieuws #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

Alleen als staalfabriek Tata Steel de gezondheid van omwonenden kan garanderen, zou het miljardensubsidies van de overheid mogen krijgen om te verduurzamen. Dat is de conclusie van de speciaal ingestelde Expertgroep Gezondheid IJmond. Op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat neemt de expertgroep de gezondheidseffecten van Tata Steel en de plannen van de fabriek om te vernieuwen en te vergroenen onder de loep.- https://nos.nl/artikel/2510703-geen-miljardensubsidie-voor-tata-steel-zonder-garantie-gezondheid#nieuws #actueel #Tatasteel (lees meer)

- BrekingNieuws

Bij drie woningen in #Amsterdam is gisteravond laat en vannacht een explosie geweest. Het gaat om een woning in Amsterdam-Noord, Zuidoost en een in Oost. De #politie gaat ervan uit dat de explosies verband houden met de moord op rapper #Bigidagoe, afgelopen zondag, eveneens in de hoofdstad. Op muren aan de Mastbos in Noord en de Populierenweg in Oost is het Engelse woord 'war' (oorlog) op de muren geklad. - https://nos.nl/artikel/2510674-mogelijk-link-explosies-amsterdam-en-dood-rapper-war-op-muren-gekalkt#nieuws #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

Ridouan Taghi moet levenslang de gevangenis in. Dat heeft de #rechtbank Amsterdam bepaald in het veelbesproken Marengo-proces. Naast #Taghi hebben nog twee verdachten levenslang gekregen: Saïd R. en Mario R. De rechter doet vandaag uitspraak na een proces van bijna zes jaar en 142 zittingsdagen. De zaak gaat over zes moorden, gepleegd tussen 2015 en 2017, vier pogingen tot moord en voorbereidingen voor nog meer liquidaties.- https://nos.nl/collectie/13809/artikel/2510559-levenslang-voor-ridouan-taghi-en-twee-anderen-in-marengo-proces#brekingnieuws (lees meer)

- BrekingNieuws

Agenten die extra toezicht houden op een bedreigde woning in #Rotterdam, hebben vannacht een 16-jarige jongen opgepakt in de buurt daarvan. Hij had een automatisch vuurwapen bij zich. De woning aan de Jacques Dutilhweg was onlangs meerdere keren doelwit van explosies. Daarom hangt er nu een bewakingscamera en houdt de #politie extra toezicht.- https://nos.nl/artikel/2510464-jongen-16-met-automatisch-wapen-opgepakt-bij-bedreigd-huis-rotterdam#nieuws #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

#Google heeft de functie om beelden van personen te maken met zijn AI-beeldgenerator offline gehaald, omdat het systeem 'de plank misslaat'. Mensen die de kunstmatige intelligentie vroegen om beelden van nazi's of de paus te maken, kregen bij uitstek mensen van kleur te zien.- https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5437001/google-gemini-haalt-kunstmatige-intelligentie-offline#nieuws #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

Door overheidsfalen zijn levens van mensen vermorzeld en dat kan morgen weer gebeuren als de overheid niet fundamenteel anders naar de grondrechten van mensen gaat kijken. Daarvoor waarschuwt de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid die vorig jaar zo'n veertig (oud-)politici, ambtenaren, slachtoffers en andere betrokkenen verhoorde.- https://nos.nl/collectie/13957/artikel/2510458-levens-van-mensen-door-overheidsfalen-vermorzeld-kan-morgen-weer-gebeuren#politiek #actueel #toeslagenaffaire #TweedeKamer (lees meer)

- BrekingNieuws

Postbedrijf #PostNL wil langer de tijd krijgen om brieven te bezorgen. Het bedrijf wil dat twee dagen toegestaan wordt in plaats van binnen 24 uur zoals nu verplicht is. Op termijn wil het bedrijf brieven binnen drie dagen gaan bezorgen. Bestuursvoorzitter Herna Verhagen deed die oproep bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. Het lukt niet om brieven in Nederland op tijd te bezorgen, vanwege een personeelstekort bij bezorgers.- https://nos.nl/artikel/2510420-postnl-wil-langer-de-tijd-om-brieven-te-bezorgen#nieuws #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

In #Amsterdam is een man doodgeschoten. Het gaat om de 26-jarige rapper #Bigidagoe. De #schietpartij was vanochtend rond 05.30 uur op een bedrijventerrein in Sloterdijk, bevestigt een politiewoordvoerder berichtgeving van Het Parool. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De #politie onderzoekt de toedracht van de schietpartij. Er is nog niemand aangehouden.- https://nos.nl/artikel/2510308-amsterdamse-rapper-bigidagoe-doodgeschoten#brekingnieuws (lees meer)

- BrekingNieuws

Bij een festival in het Gelredome in #Arnhem is een tiental mensen korte tijd onwel geworden. De Veiligheidsregio Gelderland Midden vermoedt dat er pepperspray op bezoekers is gespoten. De feestgangers zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De hulpdiensten werden zaterdagavond rond 20.00 uur opgeroepen vanwege een melding over chemische stoffen. Op dat moment was het technofestival Free Your Mind gaande.- https://nos.nl/artikel/2510288-tiental-mensen-onwel-bij-festival-in-gelredome-mogelijk-door-pepperspray#nieuws #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

Het stoffelijk overschot van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej #Navalny is zaterdag overgedragen aan zijn moeder. Dat meldt een woordvoerder van Navalny. "De begrafenis moet nog plaatsvinden", meldt zijn woordvoerder. "We weten niet of autoriteiten gaan verhinderen dat de begrafenis wordt gehouden zoals de familie het wil en zoals Aleksej verdient."- https://nos.nl/artikel/2510227-woordvoerder-navalny-lichaam-van-navalny-overgedragen-aan-moeder#nieuws #Rusland #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

Voormalig kunstrijdster Joan Haanappel is op 83-jarige leeftijd overleden. Haanappel werd in 1940 geboren in Den Haag en zette in de jaren vijftig en zestig samen met Sjoukje Dijkstra het kunstrijden in Nederland op de kaart. Dankzij de successen van 'Sjoukje en Joan' werd kunstrijden een populaire televisiesport in ons land.- https://nos.nl/artikel/2510192-oud-kunstrijdster-en-commentator-joan-haanappel-83-overleden#nieuws #sport #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws

PVV-leider Geert #Wilders is niet blij met de tienjarige veiligheidsovereenkomst die het demissionaire kabinet gaat sluiten met #Oekraïne. Een kabinet dat alleen lopende zaken afhandelt, kan zo'n deal niet sluiten, laat hij op X weten. Tegelijkertijd zegt hij voor het eerst dat hij bereid is te praten over "iedere vorm van hulp" aan Oekraïne, dus ook over militaire.- https://nos.nl/artikel/2510189-wilders-tegen-akkoord-met-oekraine-maar-is-nu-wel-bereid-te-praten-over-militaire-steun#politiek #PVV #actueel (lees meer)

- BrekingNieuws Liveblog

BrekingNieuws heeft 6 #liveblogkanalen met RSS-Feeds.Update kanalen / RSS-feeds:- https://mastodon.nl/@brekingnieuws.rss volgt de kabinetsformatie in Den Haag.- https://mastodon.world/@brekingnieuws.rssnu geen actuele liveblog- https://mastodon.online/@brekingnieuws.rss nu geen actuele liveblog- https://mastodon.nu/@brekingnieuws.rss nu geen actuele liveblog- https://mastodon.social/@brekingnieuws.rss nu geen actuele liveblog- https://mstdn.social/@brekingnieuws.rss nu geen actuele liveblogUpdate: 8 feb 2024 @ 13.00 (lees meer)