- NU
Seksende bultrugwalvissen voor het eerst vastgelegd, beide blijken mannetjes

Wetenschappers hebben voor het eerst twee bultrugwalvissen vastgelegd op beeld die seks met elkaar hebben. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het om twee mannetjes gaat. Het is voor het eerst dat wetenschappers bewijs hebben van homoseksueel gedrag onder bultrugwalvissen. (lees meer)

- NU
Oekraïner met baan krijgt straks minder leefgeld en moet meebetalen aan opvang

Oekraïners in de opvang moeten daar in de toekomst zelf aan meebetalen. Dat vindt zowel de Tweede Kamer als het demissionaire kabinet. Ook moeten gemeenten het leefgeld dat Oekraïense vluchtelingen krijgen makkelijker kunnen verlagen of stopzetten. (lees meer)

- NU
2023 was een goed jaar voor de autoverkoop, maar stijging zet niet door

De autobranche heeft vorig jaar bijna 20 procent meer geld omgezet dan in 2022, meldt statistiekbureau CBS. Dat komt gedeeltelijk door verlate bestellingen uit 2022, die begin 2023 eindelijk afgerekend werden. (lees meer)

- NU
Aantal bijstandontvangers weer boven 400.000

Eind 2023 ontvingen 401.000 mensen in Nederland een bijstanduitkering, 1 procent meer dan een jaar eerder. Vooral onder mannen en jongeren nam het aantal ontvangers toe. Tussen 2013 en de zomer van 2022 lag het aantal bijstandontvangers ook boven 400.000. (lees meer)

- NU
United van Ten Hag wint op de valreep en treft Liverpool in kwartfinales FA Cup

Manchester United heeft woensdag met veel moeite de kwartfinales van de FA Cup bereikt. De ploeg van coach Erik ten Hag won dankzij een late goal met 0-1 bij Nottingham Forest en speelt bij de laatste acht tegen Liverpool. (lees meer)

- NU
Franse Senaat stemt in met plan om recht op abortus op te nemen in grondwet

De Franse Senaat heeft woensdag ingestemd met het plan om het recht op abortus op te nemen in de grondwet. Tijdens een gezamenlijke vergadering stemt het Franse hoger- en lagerhuis maandag hier nog een laatste keer over, maar dat is slechts een formaliteit. (lees meer)

- NU
Sherida Spitse treurt om opnieuw mislopen Spelen: 'Dit hoort bij topsport'

Sherida Spitse baalt stevig van het mislopen van een olympisch ticket met de Oranjevrouwen. De aanvoerder beseft na de 0-2-nederlaag tegen Duitsland in de Nations League dat ze in haar carrière nooit een Olympische Spelen zal meemaken. (lees meer)

- NU
Live | Reacties na pijnlijk mislopen olympisch ticket Oranje
- NU
Nog strengere antihomowet in Ghana: celstraf als je wordt beschouwd als lhbti'er

Ghana heeft woensdag een nog strengere antihomowet aangenomen. Het was al verboden om seks met iemand van hetzelfde geslacht te hebben, maar nu riskeer je zelfs een celstraf als je wordt beschouwd als lhbti'er. (lees meer)

- NU
Spaanse vrouwen laten Frankrijk kansloos en winnen na WK ook Nations League

De vrouwenploeg van Spanje heeft woensdag overtuigend de eerste editie van de Nations League gewonnen. De regerend wereldkampioen won in Sevilla eenvoudig met 2-0 van Frankrijk. (lees meer)

- NU
Drie bewakers vrouwengevangenis vervolgd voor aanranding en verkrachting

Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van de vrouwengevangenis in het Utrechtse Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene. (lees meer)

- NU
Superieur Inter pijnigt Atalanta in duel met zes Nederlanders op het veld

Internazionale heeft woensdag een belangrijke stap naar de landstitel gezet. De koploper won in de Serie A met speels gemak van subtopper Atalanta: 4-0. Er stonden in totaal zes Nederlanders op het veld in Stadio Giuseppe Meazza. (lees meer)

- NU
Olympische droom Oranjevrouwen spat uiteen na nederlaag tegen Duitsland

De Oranjevrouwen hebben woensdag naast een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs gegrepen. De ploeg van bondscoach Andries Jonker verloor in Heerenveen de allesbeslissende Nations League-wedstrijd om een olympisch ticket kansloos van Duitsland: 0-2. (lees meer)

- NU
Video | Helikopter haalt Italianen uit overstroomd gebied
- NU
Pasgeborenen krijgen vanaf 2025 toch geen standaard prik met vitamine K

Pasgeboren baby's krijgen vanaf 2025 toch niet standaard een prik met vitamine K. Verloskundigen trekken hun steun voor de injectie in, omdat ze niet willen dat gezonde baby's onnodig geprikt worden. Ze zien meer in een verbetering van de bestaande druppels. (lees meer)

- NU
In 100 woorden | Waarom februari dit jaar een dagje langer is

Het is 28 februari, maar morgen is het nog geen maart. Doordat 2024 een schrikkeljaar is, heeft februari een extra dag en telt deze maand dus 29 dagen. Waarom is dat ook alweer? (lees meer)

- NU
Neergestoken kinderen nabij school in Duitse grensstaat buiten levensgevaar

De twee kinderen die werden neergestoken vlak bij een basisschool in het Duitse Duisburg-Marxloh zijn buiten levensgevaar. Een 21-jarige man is aangehouden op verdenking van poging tot moord, melden politie en justitie in Noordrijn-Westfalen. (lees meer)

- NU
Bordeaux-aanvaller Elis ontwaakt uit coma: 'Hij vertoont tekenen van herstel'

Alberth Elis van Girondins de Bordeaux is ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. Volgens zijn familie vertoont de aanvaller bemoedigende tekenen van herstel. (lees meer)

- NU
Koningin Máxima twijfelt of ze wil doorgaan met werk bij VN

Koningin Máxima twijfelt of ze wil doorgaan met haar werk voor de Verenigde Naties. Haar mandaat loopt later dit jaar af en ze twijfelt aan haar "toegevoegde waarde", zegt ze in gesprek met het AD. (lees meer)

- NU
Handbalsters zetten met moeizame zege in Tsjechië belangrijke stap richting EK

De Nederlandse handbalsters hebben woensdag een belangrijke stap richting het EK gezet. De ploeg van bondscoach Per Johansson won in Praag de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië: 29-30. (lees meer)