- Jury Roest

Het geweld in Den Haag over #Eritrea is natuurlijk onacceptabel, maar ook gevaarlijk want het speelt partijen als #PVV #FVD #BBB en #JA21 in de kaart. Die kunnen nu hun giftige asiel-kaart weer trekken. De gemeente en/of kabinet kan beter eens met de 2 partijen gaan praten dat we dit zo in Nederland niet doen en accepteren maar dat we elkaar hier bestrijden met woorden en argumenten en niet met geweld.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Na het bezetten van de Krim, de inval in #Oekraïne en opnieuw een oppositieleider, nu #Navalny, die in opdracht van #Poetin is vermoord is het onbegrijpelijk dat nog geen enkel westers land of EU-land alle diplomatieke betrekkingen met #Rusland heeft verbroken. Waarom niet? Dat begrijp ik niet.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Ik wens familie, vrienden en allen die met #Navalny strijden voor democratie in #Rusland heel veel sterkte na deze moord waarvoor #Poetin verantwoordelijk is. Ik hoop dat Poetin snel Navalny zal volgen, niet als Navalny naar de hemel maar dan wel naar de hel.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Ik snap niet waarom na Plasterk nu Putters als sociaal-DEMOCRAAT en lid van de #PvdA zich als ezels voor het staatsgevaarlijke karretje van Geert Wilders en de #PVV laten spannen. Geert #Wilders heeft toch de afgelopen uren laten zien dat hij NOOIT mag regeren in een kabinet in welke vorm dan ook en zeker NOOIT premier mag worden.#jurysmening #TweedeKamer #formatiedebat (meer)

- Jury Roest

Het is te hopen dat die maffe #Kamervoorzitter Martin Bosma van de #PVV vandaag een beetje normaal doet tijdens het #debat over de #formatie. Regelmatig maakt hij 'grapjes' naar andere Kamerleden en daarmee denkt hij dat hij leuk is, maar vaak zit er een smerige ondertoon in die 'grapjes'. En dat stomme begin met voorlezen uit eigen boekenkast mag hij volgende keer ook thuis laten. Doe normaal. De Tweede Kamer is geen kleuterschool.#jurysmening #TweedeKamer #formatiedebat (meer)

- Jury Roest

Het begint er op te lijken dat Caroline van der Plas en haar #BBB net zo gevaarlijk voor onze democratie begint te worden als Geert Wilders en de #PVV. Voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force sprak in een verkapte bedreiging onder meer (demissionair) minister Adema van van landbouw toe. In #OP1 reageerde van der Plas daar bagatelliserend op en zag er geen bedreiging in.Een kwalijke zaak vind ik.- https://nos.nl/artikel/2507335-veel-kritische-reacties-op-van-der-plas-na-uitspraken-over-fdf-actie#jurysblog (meer)

- Jury Roest

Ik vind het een hele slechte zaak dat westerse landen, ook #Nederland, de hulp aan de #UNRWA voor #Gaza stopzetten omdat #Israël 12 medewerkers beschuldigt van betrokkenheid bij de aanslag van #Hamas op 7 oktober 2023. Waarom moeten 2 miljoen Gazanen en 29.988 van de 30.000 medewerkers van de UNRWA de dupe worden van de fouten van 12 personen waarvan de schuld nog bewezen moet worden? Een overtrokken reactie vind ik.- https://nos.nl/collectie/13959/artikel/2506579-vn-hulporganisatie-voor-palestijnen-in-opspraak-dit-is-unrwa-en-dit-is-er-aan-de-hand#jurysblog (meer)