- Jury Roest

Uit onderzoek zou blijken dat er geen Russische betalingen in de jaarcijfers van #FVD staan. Nee natuurlijk staan die niet zichtbaar in boeken. #Baudet zou wel gek zijn. Maar denk maar niet dat er dus niets is. Er zal vast nog wel ergens een geheime boekhouding liggen waar meer in staat wat we niet mogen zien en weten. Want ik vertrouw Forum voor Democratie voor geen meter als het om #Rusland gaat.#jurysmening #politiek (meer)

- Jury Roest

Dat er geen helderheid komt in de kwestie rond Russische invloed in onze politiek komt omdat we een niet-transparante democratie hebben waar teveel geheim en vertrouwelijk wordt gehouden en Nederland te veel in een wurggreep van inlichtingendiensten zit. Daarom moet er een verbod komen op geheime/vertrouwelijke vergaderingen . In een open democratie hoort alles 100% open en transparant te zijn.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Hoewel ook ik de Palestijnse kwestie steun vind ik wat er is gebeurd tijdens het concert van zangeres Lenny Kuhr toch echt een brug te ver. Dit is buiten elke proportie, en ook schadelijk voor de steun die er is voor de acties voor de Palestijnse kwestie. Op deze manier verlies je die steun en credits voor de acties. Ik mag hopen dat de actievoerders verder met wat meer verstand hun acties vervolgen.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Ook bij dit #stembiljet kun je vergissingen maken. Kies je partij B en die heeft maar 10 kandidaten en je vinkt daarna bolletje 11 aan is je stem ongeldig. Wat mij betreft brengen ze gewoon die #stemcomputer weer terug. Misschien is geen van de alternatieven 100% waterdicht maar dan is de stemcomputer toch de makkelijkste, en daar kan toch ook met updates problemen worden opgelost lijkt mij anno 2024.- https://www.nu.nl/politiek/6304747/niet-langer-worstelen-met-groot-stembiljet-proef-met-a3-formaat.html#jurysmening #politiek #verkiezingen (meer)

- Jury Roest

#Orban is gewoon een vieze rat die vuile chantage-spelletjes speelt met #Nederland, #Rutte en de #NAVO. Als hij dit werkelijk tegen gaat houden moet Nederland er in de #EU alles aan doen dat #Hongarije voorlopig helemaal geen EU-subsidies meer krijgt tot Orban weg is.- https://nos.nl/artikel/2511611-hongarije-steunt-kandidatuur-rutte-als-navo-baas-niet#jurysmening (meer)

- Jury Roest

Het geweld in Den Haag over #Eritrea is natuurlijk onacceptabel, maar ook gevaarlijk want het speelt partijen als #PVV #FVD #BBB en #JA21 in de kaart. Die kunnen nu hun giftige asiel-kaart weer trekken. De gemeente en/of kabinet kan beter eens met de 2 partijen gaan praten dat we dit zo in Nederland niet doen en accepteren maar dat we elkaar hier bestrijden met woorden en argumenten en niet met geweld.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Na het bezetten van de Krim, de inval in #Oekraïne en opnieuw een oppositieleider, nu #Navalny, die in opdracht van #Poetin is vermoord is het onbegrijpelijk dat nog geen enkel westers land of EU-land alle diplomatieke betrekkingen met #Rusland heeft verbroken. Waarom niet? Dat begrijp ik niet.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Ik wens familie, vrienden en allen die met #Navalny strijden voor democratie in #Rusland heel veel sterkte na deze moord waarvoor #Poetin verantwoordelijk is. Ik hoop dat Poetin snel Navalny zal volgen, niet als Navalny naar de hemel maar dan wel naar de hel.- #jurysmening (meer)

- Jury Roest

Ik snap niet waarom na Plasterk nu Putters als sociaal-DEMOCRAAT en lid van de #PvdA zich als ezels voor het staatsgevaarlijke karretje van Geert Wilders en de #PVV laten spannen. Geert #Wilders heeft toch de afgelopen uren laten zien dat hij NOOIT mag regeren in een kabinet in welke vorm dan ook en zeker NOOIT premier mag worden.#jurysmening #TweedeKamer #formatiedebat (meer)

- Jury Roest

Het is te hopen dat die maffe #Kamervoorzitter Martin Bosma van de #PVV vandaag een beetje normaal doet tijdens het #debat over de #formatie. Regelmatig maakt hij 'grapjes' naar andere Kamerleden en daarmee denkt hij dat hij leuk is, maar vaak zit er een smerige ondertoon in die 'grapjes'. En dat stomme begin met voorlezen uit eigen boekenkast mag hij volgende keer ook thuis laten. Doe normaal. De Tweede Kamer is geen kleuterschool.#jurysmening #TweedeKamer #formatiedebat (meer)

- Jury Roest

Het begint er op te lijken dat Caroline van der Plas en haar #BBB net zo gevaarlijk voor onze democratie begint te worden als Geert Wilders en de #PVV. Voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force sprak in een verkapte bedreiging onder meer (demissionair) minister Adema van van landbouw toe. In #OP1 reageerde van der Plas daar bagatelliserend op en zag er geen bedreiging in.Een kwalijke zaak vind ik.- https://nos.nl/artikel/2507335-veel-kritische-reacties-op-van-der-plas-na-uitspraken-over-fdf-actie#jurysblog (meer)

- Jury Roest

Ik vind het een hele slechte zaak dat westerse landen, ook #Nederland, de hulp aan de #UNRWA voor #Gaza stopzetten omdat #Israël 12 medewerkers beschuldigt van betrokkenheid bij de aanslag van #Hamas op 7 oktober 2023. Waarom moeten 2 miljoen Gazanen en 29.988 van de 30.000 medewerkers van de UNRWA de dupe worden van de fouten van 12 personen waarvan de schuld nog bewezen moet worden? Een overtrokken reactie vind ik.- https://nos.nl/collectie/13959/artikel/2506579-vn-hulporganisatie-voor-palestijnen-in-opspraak-dit-is-unrwa-en-dit-is-er-aan-de-hand#jurysblog (meer)