- NOS Nieuws
Wekdienst 27/7: Nederlanders in actie op Spelen • Zomercarnaval in Rotterdam

Goedemorgen! Vandaag beginnen de Olympische Spelen in Parijs officieel, na de grote openingsceremonie van gisteravond. En de 40e editie van het Zomercarnaval in Rotterdam staat op het programma. Eerst het weer: In het zuidoosten is het bewolkt en gaat het enige tijd regenen. Elders in het land blijft het op (more)

- NOS Nieuws
Jury kent moeder in VS 495 miljoen dollar toe in zaak over babymelk

Farmaciebedrijf Abbott moet een schadevergoeding van 495 miljoen dollar betalen aan de moeder van een te vroeg geboren baby. Een Amerikaanse jury heeft geoordeeld dat het kind een gevaarlijke darmaandoening heeft opgelopen door het drinken van Abbotts speciale melkpoeder voor prematuren. De vrouw had de rechtszaak aangespannen omdat Abbott niet (more)

- NOS Nieuws
Jongen van 17 dood gevonden na ontploffing huis Beieren

Na een explosie in een huis in Zuid-Duitsland is het lichaam gevonden van een 17-jarige jongen. De tiener lag in een naastgelegen woning die ook zwaar beschadigd raakte. Aan het eind van de middag was er een enorme explosie in Memmingen, in de deelstaat Beieren. De woning waar de ontploffing (more)

- NOS Nieuws
Opheldering FBI na opmerking directeur: Trump geraakt door kogel schutter

De FBI zegt dat oud-president Trump twee weken geleden geraakt is door een kogel uit het geweer van de man die een moordaanslag op hem wilde plegen. De Amerikaanse federale politiedienst geeft daarmee opheldering nadat topman Wray eerder deze week in het Congres daarover onduidelijkheid had laten ontstaan. "We vragen (more)

- NOS Nieuws
Een op drie gebouwen in Jasper verwoest door bosbrand

De grote bosbrand in het Jasper National Park heeft ruim 30 procent van alle gebouwen in het dorp Jasper verwoest, melden de Canadese autoriteiten. De Canadese Rocky Mountains worden sinds maandag geteisterd door tientallen bosbranden, waarvan een de bebouwing van Jasper in de provincie Alberta bereikte. Het dorp ligt in (more)

- NOS Nieuws
Oudste zoon Taghi vanuit Dubai uitgeleverd aan Nederland

De oudste zoon van Ridouan Taghi, Faissal, is een jaar na zijn arrestatie in Dubai uitgeleverd aan Nederland. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De 23-jarige Faissal werd vorig jaar augustus opgepakt in de Verenigde Arabische Emiraten en zat sindsdien daar vast. Hij wordt door het OM beschouwd als sleutelfiguur binnen (more)

- NOS Nieuws
Opnieuw Duitse politica aangevallen, politie gaat uit van racistisch motief

In de Duitse deelstaat Brandenburg is een CDU-politica op straat aangevallen en lichtgewond geraakt. De Duitse politie gaat uit van een racistisch motief. De vrouw is in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld. De in Kameroen geboren Adeline Abimnwi Awemo was gisteravond in Cottbus posters aan het plakken voor de (more)

- NOS Nieuws
Excuses voor 'afschuwelijk' wassen beeld van Sinéad O'Connor: 'Dit moet beter'

Het wassenbeeldenmuseum in Dublin heeft een beeld van Sinéad O'Connor een paar uur na de onthulling alweer teruggetrokken na klachten dat het niet leek. Zelfs de broer van de Ierse zangeres zocht contact met de media om zijn ongenoegen te uiten. "Ik was geschokt. Het leek een kruising tussen een (more)

- NOS Nieuws
Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Paterswolde. Zijn overlijden werd als eerste gemeld door het Dagblad van het Noorden (DvhN), de krant waarvoor D'Ancona jarenlang schreef. D'Ancona werd in de jaren 80 nationaal bekend door zijn werk als juryvoorzitter van de Soundmixshow, een (more)

- NOS Nieuws
ADO Den Haag staat Omroep West voorlopig niet te woord na artikel

ADO Den Haag staat Omroep West voorlopig niet meer te woord. Dat heeft de voetbalclub aan de regionale omroep laten weten. Aanleiding is een artikel van de regionale omroep over het afgelopen seizoen van de voetbalclub, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. "Deze onjuistheden schaden niet alleen (more)

- NOS Nieuws
2,5 jaar cel voor machinist treinramp met 79 doden Santiago de Compostela

De Spaanse rechtbank heeft de machinist die in 2013 een dodelijke treinramp veroorzaakte een celstraf van 2,5 jaar opgelegd. Ook de toenmalige veiligheidsdirecteur van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Bij het ongeval in Santiago de Compostela kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond. (more)

- NOS Nieuws
Nieuwbouw trekt sneller aan dan voorspeld, zien bouwbedrijven

"Het mag buiten dan wel regenen, maar hier binnen schijnt de zon." De manier waarop directeur Ton Hillen van Heijmans deze ochtend de sfeer bij zijn bedrijf omschrijft gaat voor meer grote bouwers op. De feeststemming komt namelijk niet alleen door een hogere omzet en meer winst, maar de motor (more)

- NOS Nieuws
Dodelijke hittegolf legt gezondheidscrisis in Marokkaans Béni-Mellal bloot

De Marokkaanse provinciestad Béni-Mellal zucht onder een ongekende hittegolf. De afgelopen dagen steeg het kwik tot wel 48 graden. Vooral ouderen en chronisch zieken bezwijken onder de hitte. Gisteren meldden de lokale autoriteiten dat er door het warme weer 21 mensen zijn overleden. 17 slachtoffers zouden zijn bezweken op de (more)

- NOS Nieuws
Braziliaanse boer krijgt boete van 47 miljoen voor ontbossen Amazone

Een boer in Brazilië moet een boete betalen van omgerekend ruim 47 miljoen euro voor het aanbrengen van schade aan het Amazonewoud. Het is de grootste civiele klimaatzaak ooit in het land. De boer, Dirceu Kruger, was tussen 2003 en 2016 verantwoordelijk voor het ontbossen van 5600 hectare aan Amazonewoud, (more)

- NOS Nieuws
Lhbti-datingapp Grindr schermt olympisch dorp af van buitenwereld

Grindr-profielen binnen het olympisch dorp zijn afgeschermd van de buitenwereld. De lhbti-datingapp heeft dat besluit genomen om lhbti-atleten in bescherming te nemen. Het platform probeert te voorkomen dat kwaadwillenden de seksuele geaardheid van atleten die in de kast zitten, openbaren. Mensen die zich buiten het olympisch dorp bevinden kunnen de (more)