Nieuws uit de Raad036
- #raad036

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in #Almere mogen gewoon hoofddoeken, keppeltjes of andere uitingen van geloofs- of levensovertuiging blijven dragen. Vijf partijen in de gemeenteraad wilden een verbod hierop en diende een motie in. Deze werd door een meerderheid van de raad donderdagavond afgewezen.De motie werd ingediend door de fracties van VVD, PVV, Leefbaar Almere, 50PLUS en Forum voor Democratie.https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/350669/geen-verbod-op-dragen-religieuze-uitingen-almeerse-boa-s#nieuws #Flevoland #raad036 (lees meer)

- #raad036

De VVD-fractie in de Almeerse gemeenteraad vindt dat er opgetreden moet worden tegen overlastgevers op station Almere Centrum, in plaats van dat er ingangen van het station worden afgesloten. De fractie heeft over de kwestie vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/346991/vvd-almere-wil-striktere-handhaving-in-plaats-van-sluiting-ingangen-op-station-centrum#nieuws #Flevoland #Almere #raad036 (lees meer)

- #raad036

Inwoners van Almere willen dat de gemeenteraad middels een zogeheten raadsenquĂȘte onderzoek gaat doen naar de #Floriade. Een petitie die daartoe oproept is al ruim 300 keer ondertekend. Het doel van het onderzoek is om te kijken hoe het heeft kunnen gebeuren dat de kosten voor het evenement zoveel hoger zijn uitgevallen dan in eerste instantie de bedoeling was.https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/342501/almeerders-roepen-via-petitie-op-tot-raadsenquete-naar-floriade#nieuws #Almere #raad036 (lees meer)

- #raad036

Vijfduizend huishoudens in #Almere krijgen een energiefixer aan de deur. Deze fixer geeft Almeerders tips om energie te besparen en treft waar nodig direct besparende maatregelen. Deze maatregelen zijn gratis voor de inwoners en leveren volgens de gemeente bij de huidige energieprijzen al snel een besparing van enkele tientjes tot wel honderden euro's per jaar op. https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/339300/gemeente-lanceert-aanvalsplan-tegen-armoede#raad036 (lees meer)

- #raad036

Een meerderheid in de Almeerse gemeenteraad wil niet dat er veiligelanders worden gehuisvest in de voormalige gevangenis in Almere Buiten. Dat heeft de gemeenteraad donderdag in meerderheid besloten.https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/politiek/56580/almere-wil-geen-veiligelanders-in-voormalige-gevangenis#nieuws #Flevoland #Almere #raad036 (lees meer)

- #raad036

De gemeente Almere heeft geen rekening gehouden met een eventuele wijziging van Artikel 1 van de Grondwet en zit nu met de tekst op het stadhuis die niet meer klopt. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van BIJ1.https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/334676/college-wil-bord-op-gevel-stadhuis-aanpassen-na-wijziging-artikel-1#nieuws #Flevoland #Almere #raad036 (lees meer)