Nieuws Politie Flevoland
- #112Almere

Een 39-jarige man uit #Almere is aangehouden op verdenking van meerdere inbraken. Dat meldt de #politie vrijdag. De diefstallen werden gepleegd in de omgeving van de Kruidenwijk in Almere. De man kon worden aangehouden nadat hij op camerabeelden werd herkend. De verdachte was volgens de politie betrokken bij inbraken in meerdere opslagboxen aan het Lavendelplantsoen in april dit jaar.- Bron: https://omroepflevoland.nl/nieuws/#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #112Almere

In een huis aan de Ambachtsmark in #Almere Haven is donderdagmiddag een #hennepkwekerij ontdekt. Dat schrijft een wijkagent op social media. De politie had informatie binnengekregen over de zaak en stelde een onderzoek in. In de woning werden ruim 700 hennepplanten gevonden, verdeeld over meerdere kamers. Ook bleek dat er sprake was van stroomdiefstal. De hennepkwekerij is opgeruimd en de #politie gaat verder onderzoek doen. - Bron: https://omroepflevoland.nl/nieuws/ #nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #politieflevoland

De #politie komt vanaf deze week vaker langs bij Flevolanders die te maken krijgen met #cybercriminaliteit. Eerder werd voornamelijk ingezet op hulp aan slachtoffers die te maken kregen met traditionele misdaden, zoals overvallen of berovingen, maar volgens de politie worden online misdaden steeds groter en is het belangrijk dat slachtoffers hulp krijgen.- Bron: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/#nieuws #Flevoland #politieflevoland (lees meer)

- #112Almere

Het woonhuis in #Almere waar afgelopen weekend twee explosies waren, is op last van de #burgemeester gesloten. De woning aan de Odeonstraat gaat voor zeker zes weken dicht. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de spoedsluiting. De woning wordt zo snel gesloten om de openbare orde en veiligheid in de buurt te herstellen.- Bron: https://omroepflevoland.nl/nieuws/#nieuws #Flevoland #politie #112Almere (lees meer)

- #112Almere

Bij een woning aan de Odeonstraat in #Almere (Filmwijk) zijn dit weekend 2 explosies geweest. Het eerste explosief ging af in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00:15 uur. Door de knal raakte de voordeur van het huis beschadigd. Zondag in de vroege ochtend was het om 03:30 uur raak. Deze keer ontstond er door de explosie brand in de woning, waardoor het hele wooncomplex ontruimd moest worden.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375811/twee-explosies-bij-hetzelfde-huis-in-een-weekend#nieuws #Flevoland #112Almere #politie (lees meer)

- #112Almere

Een voorbijganger heeft zaterdagmiddag rond 15:30 uur aan de Papaverstraat in de Kruidenwijk in #Almere Stad een lichaam in het water gevonden. Een woordvoerder van de politie durft niet met zekerheid te zeggen of het om een man of een vrouw gaat. Het is nog niet duidelijk hoe de persoon om het leven is gekomen. De forensische dienst van de #politie doet onderzoek. Het gebied rondom de vindplaats van het lichaam is afgezet.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375720/lichaam-in-sloot-aangetroffen-aan-de-papaverstraat-in-almere#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #112Almere

Bij een vechtpartij in #Almere Buiten zijn donderdagavond 3 mensen aangehouden. Er zou volgens de politie ook gedreigd zijn met een mes. De politie kreeg rond 20:30 uur een melding van een steekincident op de J.T.P. Bijlhouwerstraat. Toen agenten eenmaal ter plaatse waren, bleek het te gaan om een uit de hand gelopen ruzie van een paar personen. Een persoon raakte gewond, nadat hij was geslagen. Voor zover bekend is er niemand gestoken. - https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375522/vechtpartij-loopt-uit-de-hand-in-almere-gewonde-en-drie-arrestaties#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #112Almere

De politie heeft ingegrepen nadat groepjes jongeren af waren gekomen op een oproep op sociale media om te komen naar het Stadhuisplein in #Almere. Volgens een politiewoordvoerder dreigde de situatie uit de hand te lopen en is daarna besloten de vervelendste raddraaiers op te pakken. Het gaat om een 29-jarige man en jongens van 15 en 16 jaar, allen uit Almere.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375484/arrestaties-op-stadhuisplein-almere-na-oproep-op-social-media#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #112Almere

Een automobilist is woensdagmiddag doorgereden na een aanrijding op de Evenaar in #Almere Buiten. Een deel van de weg was daardoor een klein uur afgesloten. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Straat van Florida. Op de achterzijde van de aangereden auto is een deel van het kenteken van de auto te zien die er tegenaan is gereden en via het gras zou zijn weggereden. Het is niet bekend of de bestuurder inmiddels is aangehouden.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375384/automobilist-rijdt-door-na-aanrijding-op-de-evenaar-maar-laat-afdruk-kentekenplaat-achter#nieuws #Flevoland #112Almere #politie (lees meer)

- #112Almere

De politie is een onderzoek begonnen nadat er meldingen binnenkwamen over een mogelijke kinderlokker in de Almeerse Stripheldenbuurt. Volgens bewoners van de buurt heeft de man vorige week twee pogingen gedaan om kinderen te lokken. De #politie vraagt bij verdachte situaties 112 te bellen. Op basis van de twee situaties is er door ooggetuigen een signalement opgesteld. Het zou gaan om een donkere, oudere man met zwart/grijs haar.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375301/politie-doet-onderzoek-na-meldingen-over-kinderlokker-in-almeerse-stripheldenbuurt#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #112Almere

Omstanders in de Zoetelaarpassage in #Almere Centrum hebben maandagavond een man tegen de grond gewerkt die met een mes stond te zwaaien. Het incident vond even na 18:30 uur plaats. Volgens een woordvoerder van de #politie viel de man eerst een meisje in de passage lastig. Toen zij en enkele mensen daar iets van zeiden, trok de man een mes en begon daarmee om zich heen te zwaaien. Desondanks wisten omstanders de man te vloeren.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/375137/omstanders-vloeren-man-die-met-mes-zwaait-in-almere-centrum#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)

- #112Almere

Een man is donderdagavond gewond geraakt bij een #steekpartij op het Festivalplein in #Almere Stad. Dat is de parkeerplaats bij de blowboot in het centrum. De #politie kreeg de melding net na 20.00 uur binnen. De man was volgens de politie aanspreekbaar, maar hij is wel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de vermoedelijke dader. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.- https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/374597/gewonde-bij-steekpartij-op-festivalplein-in-almere#nieuws #Flevoland #112Almere (lees meer)